Συχνές ερωτήσεις – FAQ

 

Σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις για τα σεμινάρια στο Συν Άπειρο.

Πού γίνονται τα Σεμινάρια Κοσμήματος;

Τα σεμινάρια γίνονται σε ένα εξοπλισμένο εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας. Κάθε άτομο έχει στη διάθεσή του έναν εξοπλισμένο πάγκο (φλόγιστρο, μοτέρ). Επίσης υπάρχουν κοινόχρηστα εργαλεία και μηχανήματα. Τα θεωρητικά μέρη των σεμιναρίων γίνονται στον ξεχωριστό χώρο του studio.

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια;

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή και ερασιτεχνικά με την τέχνη του κοσμήματος και ενδιαφέρονται να μάθουν τρόπους επεξεργασίας των μετάλλων και άλλων υλικών.Προηγούμενη εμπειρία στην αργυροχρυσοχοία δεν είναι αναγκαία.

Πόσο διαρκεί η παρακολούθηση;

Τα σεμινάρια Βασικές/Τεχνικές/Εικαστικές εφαρμογές αποτελούν τρεις διαδοχικούς κύκλους που ο καθένας διαρκεί 9 μήνες.

Πόσα άτομα είναι σε κάθε ομάδα;

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε ομάδα είναι 10 άτομα.

Πότε γίνονται τα σεμινάρια;

Τα σεμινάρια διεξάγονται κάθε χρόνο από αρχές Οκτωβρίου ως τέλος Ιουνίου.

Ποιες ώρες γίνονται τα σεμινάρια;

Πρωί : 10:30-14:30

Απόγευμα : 17:30-21:30

*Το πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής κάθε σεμιναρίου για την περίοδο 2015-2016 θα δημοσιευτεί την 1 Σεπτεμβρίου.

Σε ποιό σεμινάριο μπορώ να συμμετέχω;

Η πρώτη επαφή με τα σεμινάρια στο Συν Άπειρο μπορεί να γίνει μέσα από την παρακολούθηση του 9 μηνου κύκλου Βασικές Εφαρμογές.

Πώς δηλώνει κανείς συμμετοχή;

Μπορεί κανείς να πάρει περισσότερες πληροφορίες ή να δηλώσει συμμετοχή με mail στο synapeiro@gmail.com.

Πότε δηλώνονται οι συμμετοχές για τη νέα περίοδο (Οκτώβρης – Ιούνιος);

Δηλώσεις συμμετοχής για κάθε νέα περίοδο γίνονται από τις αρχές Σεπτεμβρη με mail ή περνώντας από το εργαστήριο και οι θέσεις δεσμεύονται μόνο με την καταβολή προκαταβολής δύο μηνών.

*Για την περίοδο 2015-2016 οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται 1-20 Σεπτεμβρίου . Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τις καθημερινές 18:00-20:00 και τις ημέρες της Ετήσιας Έκθεσης 17-20 Σεπτέμβρίου,τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης.

Πόσο κοστίζει το σεμινάριο;

Πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής στο εκάστοτε σεμινάριο και της δυνατότητας ενοικίασης πάγκου(Rent a Workshop) δίνονται με τη δήλωση ενδιαφέροντος για κάποιο σεμινάριο.Info : synapeiro@gmail.com

Χρειάζονται επιπλέον ατομικά εργαλεία και υλικά;

Ναι. Κάθε άτομο αφού δηλώσει ότι θέλει να συμμετέχει σε κάποιο Σεμινάριο Κοσμήματος χρειάζεται να αγοράσει ατομικά εργαλεία και μέταλλα, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες.

Rent a Workshop;

Άτομα που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια στον Συν Άπειρο ή αλλού και επιθυμούν να δουλεύουν αυτόνομα ,σε ένα εξοπλισμένο εργαστήριο, μπορούν να νοικιάζουν μια θέση πάγκου στο εργαστήριο του Συν Άπειρο. Ο ελάχιστος χρόνος ενοικίασης είναι 1 μήνας και η δυνατότητα χρήσης είναι από 4 ως 12 ώρες την εβδομάδα με ανάλογη οικονομική συνεισφορά.

Τί είναι τα Θεματικά  Σεμινάρια;

Τα θεματικά είναι ξεχωριστά αυτοτελή  σεμινάρια και γίνονται συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Οι θεματικές αφορούν γενικότερα την κατασκευή κοσμημάτων. Πρόγραμμα για τα Θεματικά αναρτάται  στα «Νέα!«.

Πότε γίνονται τα Καλοκαιρινά Σεμινάρια;

Τα καλοκαιρινά σεμινάρια γίνονται κάθε Ιούλιο για 4 εβδομάδες (σύνολο 24 ώρες).