Σεμινάρια Κοσμήματος

Μέχρι την πλήρη ανανέωςη του site μας σας ενημερώνουμε, ότι το Συν Άπειρο από τον Ιούλιο του 2016 ολοκλήρωσε τη δραστηριότητά του σχετικά με τη διοργάνωση σεμιναρίων στο χώρο του, μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία.
Στο εξής θα είναι ένας διαδικτυακός κόμβος με πληροφορίες σχετικά με το κόσμημα και την εκπαίδευση,τόσο μέσω αυτού του ιστότοπου όσο και μέσα από τη σελίδα μας στο FB.

Τα Σεμινάρια Κοσμήματος στο Συν Άπειρο ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2008 με διάθεση για πειραματισμό και δημιουργία χωρίς περιορισμούς.

Τα Σεμινάρια Κοσμήματος είναι ένα εκπαιδευτικό εγχείρημα με στόχο να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι την τέχνη της αργυροχρυσοχοίας δημιουργώντας σύγχρονα κοσμήματα.

Τα Σεμινάρια Κοσμήματος είναι επιπλέον για μας ο τρόπος να πραγματώσουμε μια εκπαιδευτική διαδικασία απελευθερωτική, χωρίς αυθεντίες, ανταγωνισμό, αξιολογήσεις. Μια διαδικασία μοιράσματος της γνώσης, με εργαλεία το διάλογο και την αλληλεγγύη.Στηρίζουμε και διευκολύνουμε μια διαδικασία αναζήτησης που δεν είναι μονοδιάστατη αλλά συνολική, δεν αναφέρεται μόνο στην τεχνική γνώση αλλά και στην αισθητική και τη συνολική αντίληψη για την κατασκευή αντικειμένων. Στόχος δεν είναι απλά η γνώση αλλά ο τρόπος με τον οποίο φτάνουμε στη γνώση και η καλλιέργεια της ικανότητας να την ανακαλύπτουμε όταν τη χρειαστούμε.

Ο συνολικός κύκλος των σεμιναρίων, που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στο Συν Άπειρο, ολοκληρώνεται με τρία διαδοχικά βήματα που το καθένα διαρκεί 9 μήνες.(Οκτώβριος-Ιούνιος).

Βήμα πρώτο : Βασικές Εφαρμογές

Βήμα Δεύτερο: Τεχνικές Εφαρμογές

Βήμα Τρίτο : Εικαστικές Εφαρμογές

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο που διαθέτει 10 ατομικούς πάγκους εργασίας.

Στα πλαίσια των σεμιναρίων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και διαλέξεις από φιλοξενούμενους ομιλητές.

Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων καθώς και λεπτομέρειες για το περιεχόμενό τους είναι διαθέσιμες στους ενδιαφερόμενους κάθε Σεπτέμβριο, οπότε και γίνονται οι κρατήσεις θέσεων.